Dojčenie

Dojčenie predstavuje prirodzený spôsob obživy batoliat.
Táto prirodzená forma výživy nás sprevádza už od nepamäti a prináša so sebou mnoho výhod.

Dojčenie | Lekáreň ADONAI
Zdroj fotografie: Freepik

Prečo sa oplatí dojčiť?

Dojčenie zabezpečuje bábätku prirodzenú fyziologickú výživu v prvých rokoch jeho života, pričom v prvých šiestich mesiacoch je kŕmené výlučne materským mliekom. Po tejto dobe sa bábätku môžu postupne pridávať aj príkrmy. Kŕmenie bábätka materským mliekom zahŕňa dve dôležité činnosti pre normálny vývin dieťaťa – príjem výživy a satie z prsníka.

!1#megafyt-bylinny-caj-pre-dojciace-mamicky--20-x-1-5-g,swanson-benedikt-lekarsky-400-mg-90-cps,medela-kontaktne-dojciace-klobuciky-v-krabicke-velkost-m-2-ks,cievka-pre-novorodenca-na-dojcenie-cn-01--40-cm#1!

Výhody dojčenia pre vás a vaše bábätko

Dojčenie je nielen potrebné, ale aj veľmi dôležité a to rovnako pre dieťatko, ako aj pre matku. Bábätku poskytuje prísun živín, protilátok, hormónov, rastových faktorov a látok, ktoré pomáhajú pri stavbe imunitného systému a mnoho ďalších výhod, ktoré mu pomáhajú pri vstupe do samostatného života.

Matke dojčenie bezprostredne zabezpečuje podporu hormónov šťastia a lásky. Taktiež napomáha involučným procesom pre rýchlejší návrat maternice do pôvodného stavu. V neposlednom rade tento prirodzený spôsob obživy zabraňuje u matiek výskytu anémie a podporuje rýchly úbytok podkožného tuku. V menopauze znižuje riziko vzniku rakoviny prsníka a vaječníkov a taktiež znižuje riziko osteoporózy a zlomenín krčka bedrových kostí.

mceclip2-978x600px
Zdroj fotografie: Helena Jankovičová Kováčová, Pexels

Dojčenie bábätka nie je len príjem materského mlieka, ale aj dôležitý a špecifický spôsob, ktorý dieťatku uspokojuje mnoho ďalších potrieb.

V online Lekárni ADONAI ponúkame bylinky na podporu laktácie: Benedikt lekársky, Senovka gréckaMoringa Oleifera. Nájdete u nás aj sortiment pre matku a dieťa: vitamíny, kozmetiku pre deti a mamičky, liečivá na zmiernenie ranných nevoľností a iné.

- Kolektív Lekárne ADONAI -

!2#swanson-senovka-grecka-610-mg-90-cps,swanson-benedikt-lekarsky-400-mg-90-cps,swanson-moringa-oleifera-400-mg-60-cps,cievka-pre-novorodenca-na-dojcenie-cn-01--40-cm#2!